نشست هم اندیشی مدیران تربیت بدنی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی منطقه 3 کشور، با حضور دکتر مصطفی زارعی، مدیر کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد.

نشست هم اندیشی مدیران تربیت بدنی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی منطقه 3 کشور، با حضور مدیر کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان

  • 03 Feb 2025
  • كود الأخبار: 1709037
  • 232
نشست هم اندیشی مدیران تربیت بدنی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی منطقه 3 کشور، با حضور  مدیر کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان

نشست هم اندیشی مدیران تربیت بدنی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی منطقه 3 کشور، با حضور دکتر مصطفی زارعی، مدیر کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد.

دکتر زارعی در این نشست با بیان اینکه حضور در جلسات و نشست‌های مدیران مناطق از جمله برنامه‌های ما است؛ گفت: با شرکت در این نشست‌ها و همفکری نزدیک با یکدیگر، می‌توانیم مشکلات هر منطقه را بهتر بشناسیم و اقدامات مؤثری برای توسعه ورزش در دانشگاه‌های استان انجام دهیم.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی کلان از سوی وزارتخانه‌های علوم و ورزش برای توسعه ورزش دانشگاهی ضروری است؛ افزود: بدون حمایت‌های همه‌جانبه و ارائه چشم‌اندازهای روشن، پیشرفت در ورزش دانشگاهی با موانع جدی مواجه خواهد شد.

دکتر زارعی تاکید کرد: با یکپارچه‌سازی این سیاست‌ها با برنامه‌های آموزشی، می‌توان به ترویج فرهنگ ورزش و سلامتی در دانشگاه‌ها کمک شایانی کرد.

مدیر کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان افزود: این دو وزارتخانه باید در این سیاست‌گذاری‌ها به تأمین اعتبارات لازم، توجه به منابع انسانی و توسعه زیرساخت‌های ورزش دانشگاهی توجه ویژه‌ای داشته باشند. تأمین بودجه کافی برای ایجاد و نگهداری امکانات ورزشی، استخدام و آموزش مربیان متخصص و ایجاد فضاهای مناسب برای ورزش‌های مختلف، از الزامات اصلی برای پیشرفت در این حوزه است.

دکتر زارعی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به این که در حال حاضر یک سوم دانشجویان با مشکل اضافه وزن و کمبود استقامت قلبی و عروقی مواجه هستند، خاطرنشان کرد: علت اصلی این مشکلات، نگاه غیرکاربردی، تجملاتی و غیرضروری به ورزش بوده است.

وی افزود: ما باید به ورزش نه فقط به عنوان یک فعالیت تفریحی یا تجملاتی، بلکه به عنوان یک ضرورت برای سلامتی و رفاه جسمانی و روانی دانشجویان نگاه کنیم.

دکتر زارعی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۰۶ نفر کارشناس ورزشی در سطح دانشگاه‌های وزارت علوم فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر، ۲۰ دانشگاه فاقد هرگونه ساختار مناسب برای تربیت بدنی هستند و تنها ۷۰ درصد از دانشگاه‌ها در سطح اداری به این موضوع پرداخته‌اند.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه امروزه در توسعه ورزش دانشگاهی با چالش‌های جدی روبرو هستیم، افزود: بازنگری در سیاست‌گذاری‌ها و ارتقای جایگاه ورزش در دانشگاه‌ها امری ضروری است.

مدیر کل تربیت بدنی سازمان امور دانشجویان، استفاده از درس تربیت بدنی را ابزاری مناسب برای توسعه ورزش دانشگاهی بیان کرد و ادامه داد:  با استفاده از این ابزار، می‌توان دانشجویان علاقه‌مند را جذب و به ورزش ترغیب کرد.

وی تصریح کرد:  متأسفانه در دانشگاه‌ها هیچ گونه کمک و جایگاهی در حوزه ورزش کشور نداریم و به طور خاص هیچ اقدامی برای پیشرفت ورزش کشور انجام نمی‌دهیم.

دکتر زارعی تأکید کرد: ما باید برای دانشگاه‌ها با توجه به ظرفیت و مأموریت‌شان و همچنین با در نظر گرفتن آمایش منطقه‌ای، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌های لازم را برای توسعه ورزش انجام دهیم.

وی افزود: باید از ظرفیت و استعداد دانشجویان بهره ببریم تا ورزش در سطوح مختلف دانشگاه، از محلی و ملی تا منطقه‌ای و بین‌المللی، توسعه یابد. این امر نه تنها به کشف و پرورش استعدادهای ورزشی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند دانشگاه‌ها را به مراکز مهمی برای ارتقاء ورزش کشور تبدیل کند.

به گفته وی، با ایجاد فرصت‌های ورزشی متنوع، برگزاری مسابقات و جشنواره‌های ورزشی، و همکاری با سایر دانشگاه‌ها و سازمان‌های ورزشی در سطوح مختلف، می‌توانیم دانشجویان را به مشارکت فعال در ورزش تشویق کرده و در عین حال، اعتبار و شهرت دانشگاه را در عرصه ورزش افزایش دهیم.

دکتر زارعی در پایان توجه به زیرساخت‌ها و منابع انسانی ورزش دانشگاهی را ضروری بیان کرد و افزود: نیازمند یکپارچه‌سازی سیاست‌های ورزشی در دانشگاه‌های منطقه 3 هستیم.

دکتر موسی رضائی، معاون دانشجویی دانشگاه تبریز، در سخنانی کوتاه در این نشست، ضمن خیرمقدم به مدیران شرکت‌کننده، اظهار داشت:  با برگزاری این نوع نشست‌های منطقه‌ای و با همفکری و هم‌اندیشی در زمینه‌های مختلف تربیت بدنی، مشاوره، امور دانشجویی و بهداشت، می‌توانیم به حل مشکلات کمک کنیم.

وی افزود:  متأسفانه امروزه با مشکلاتی در حوزه توسعه ورزش دانشگاهی مواجه هستیم که تنها با توسعه فرهنگ‌سازی می‌توان کارهای بزرگی در این زمینه انجام داد و  به عبارت دیگر، نیاز به یک تغییر نگرش اساسی در سطح دانشگاه‌ها داریم تا ورزش به عنوان یک جزء جدایی‌ناپذیر از زندگی دانشجویی شناخته شود.

معاون دانشجویی دانشگاه تبریز، یادآور شد: با ترویج ارزش‌های ورزشی و تشویق دانشجویان به فعالیت‌های بدنی، می‌توانیم نه تنها مشکلات موجود را کاهش دهیم، بلکه به ایجاد جامعه‌ای سالم‌تر و پویاتر در محیط دانشگاه کمک کنیم.

دکتر محمدرسول خدادادی، مدیر تربیت بدنی دانشگاه تبریز و دبیر مدیران تربیت بدنی دانشگاه‌های منطقه ۳ کشور، در این نشست با ارائه گزارشی جامع از عملکرد منطقه، تأکید کرد: در زمینه ورزش دانشگاهی، ما باید به دنبال حکمرانی ورزش باشیم.

وی افزود: حکمرانی ورزش در دانشگاه‌ها مستلزم همکاری بین‌دانشگاهی، تخصیص منابع مالی مناسب، آموزش مربیان حرفه‌ای  و پیگیری سیاست‌های ملی ورزش در سطح دانشگاه‌های منطقه است.

در بخش دیگری از این نشست، مدیران شرکت‌کننده به ارائه دیدگاه‌ها و نظرات خود در زمینه آسیب‌شناسی مسابقات منطقه‌ای، توسعه زیرساخت ها، توجه به ورزش کارکنان و سایر موضوعات مرتبط با فعالیت‌های ورزشی منطقه پرداختند.

این نشست با حضور مدیران تربیت بدنی دانشگاه‌های تبریز، هنر اسلامی تبریز، صنعتی سهند، شهید مدنی آذربایجان در ارومیه، زنجان، تحصیلات تکمیلی زنجان، صنعتی ارومیه، بناب، مراغه و محقق اردبیلی برگزار شد.


يشارك

خبر‌های مرتبط

لا توجد مناسبات.